Femke Kooijmans - Daar gaat ‘ie weer

Femke Kooijmans is pedagoog, ouderschapscoach en kinderfysiotherapeut. Na haar opleiding heeft zij een aantal jaren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gewerkt als kinderfysiotherapeut. De ervaring die zij daar heeft opgedaan met ouders en jonge kinderen heeft haar geïnspireerd om in 2008 haar eigen centrum voor Ouderschap Advies & Coaching te starten. Ouderschap Advies & Coaching begeleidt de ontwikkeling van het ouderschap vanuit een pedagogisch -, sociaal - en  biografisch perspectief. Femke is tevens verbonden als docent aan de Hogeschool Utrecht voor de opleiding Master Kinderfysiotherapie.

Interactie patronen kom je in elk gezin tegen. De zogenaamde ‘daar gaat ‘ie weer-situaties’ kenmerken zich door een voorspelbaar verloop. Je weet eigenlijk al wat er gaat gebeuren. In een fractie van een seconde loop je in de bekende valkuil. Achteraf concludeer je: daar ging ik weer! Alle voornemens het de volgende keer anders te doen, hebben weinig effect als je uit hetzelfde vaatje blijft tappen.

In de ochtend is er een introductie van de zes opvoedstijlen waarna we gezamenlijk aan de slag gaan met een daar gaat íe weer situatie uit de praktijk. In het middagprogramma gaan we onderzoeken welke opvoedstijlen  het meest bij jou passen en van welke opvoedstijlen je adviezen mee naar huis kunt nemen.  De werkmethode voor de middag zijn daar gaat íe weer situaties van de deelnemers uit de werkgroep.