23. Tuinbouw en gastronomie (VO) - Siemnto Dragtsma

De meerwaarde van tuinbouwverwant onderwijs en het belang van de juiste kooktechnieken.
Welke inzichten zijn onstaan in het tuinbouwverwant onderwijs? Welke planten(wereld) sluit aan bij de ontwikkelingsfasen van de jongeren? Hoe kunnen planten, ingredienten en bereidingstechnieken ondersteunend werken aan de ontwikkeling tot een verantwoord mens?
In deze werkgroep gaan we praktisch aan het werk als garde-manger van de keuken (koude gerechten). En zullen we tijdens het bereiden stil staan bij het belang van tuinbouwverwant onderwijs, voedsel en de bereiding door en voor leerlingen. Aan bod komen o. a. ook groenteteelt, kruidenleer, snijtechnieken, gustatie en garnering als didactische middelen it een pedagogisch plan voor nu en de toekomst.

Ik ben Simanto Dragtsma, docent tuinbouw en gastronomie Vrij Waterland VO Rudolf Steiner College Haarlem
 

Geen plaatsen meer beschikbaar!

€95,00 inclusief 21% BTW