8.Kleuterspel in deze tijd - Loïs Eigenraam (kleuters)

 

Een kleuter speelt zich al spelend ' het leven in'. In de praktijk van alle dag lijken niet alle kleuters meer uit zichzelf tot spel te kunnen komen. Beelden van tv, films en reclame komen de kleuterklas in en kunnen als storend worden ervaren door de leerkracht van de kleuters, andere kinderen of andere ouders. Deze beelden lijken het spel te beïnvloeden. De nabootsing- en eerbiedskrachten lijken af te nemen. Ouders vragen zich af of hun kind wel genoeg leert ' met al dat spelen'. 

Daarnaast ervaren de leerkrachten van kleuters een druk van buitenaf op het vrijespel: is het vrijespel opbrengst gericht? Past het vrije spel binnen Handelings Gericht Werken?
Hoe kan er in de kleuterklas zo gewerkt worden dat de na- mee en voorbootsing versterkt beleefbaar gemaakt worden? Hoe kunnen eerbiedskrachten gewekt en versterkt worden? Hoe kan een klassenadministratie er uitzien waarin zichtbaar wordt dat er in een vrijekleuterklas opbrengst gericht gewerkt wordt zonder dat er 1 minuut van het vrijespel afgaat?

In de werkgroep gaan we met deze onderwerpen aan de slag met als doel dat een ieder de kleuter in zijn of haar spel het leven verder in kan leiden en zelf gezond kan blijven. 
We gaan inhoudelijk maar ook praktisch aan het werk. Diverse werkvormen wisselen elkaar af.

Loïs Eigenraam put uit haar rijke ervaring als kleuterleidster.

 

€95,00 inclusief 21% BTW