Voor leerkrachten

HenS initiatieven biedt studiemomenten voor colleges en coaching & training voor leerkrachten binnen het onderwijs. Wij verzorgen maatwerk waarbij we allereerst goed kijken naar welke vraag daadwerkelijk aan de orde is. Vervolgens zetten wij onze expertise, of die van ervaren deskundige in, om een duidelijk plan van aanpak te maken. Dit plan biedt houvast maar ook de nodige ruimte waarbinnen de leerkracht zich gezien en gehoord weet en de optimale kansen tot leren gewaarborgd zijn. Fris, helder, bruikbaar en inspirerend: daar gaan wij voor!

Lerarenconferentie 2014
Thema: mee?Bewegen
vrijdagavond 3 en zaterdag 4 oktober, te Zeist

Direct aanmelden


Masterclass voor vrijeschool leerkrachten
Werken met een vraag!- door Edmond Schoorel en Marcel de Leuw

Ben je toe aan verdieping? Is je werk een sleur geworden? Loop je steeds weer in dezelfde valkuilen? Of zoek je naar mogelijkheden om je vakmatig te ontwikkelen en je werk weer nieuwe input geven?

Tijdens deze masterclass ga je 1 eigen werkvraag onderzoeken. Het is de bedoeling dat je jouw eigen werkvraag voorafgaand aan de Masterclass voorlegt aan de Marcel en Edmond. Dat kunnen bijvoorbeeld vragen zijn als: hoe ga ik om met apathische kinderen, hoe krijg ik meer rust in mijn klas, hoe geef ik opnieuw inhoud aan denken, voelen en willen in deze tijd?...
Aan de hand van de zeven stappen in de levensprocessen onderzoekt ieder zijn eigen werkvraag en leer je ook van elkaar! Op de achtste zaterdag reflecteren we op het hele proces dat je gegaan bent. Tussen de zaterdagen door, terug in je klas, doe je onderzoek om je werkvraag nog verder uit te diepen. Een rijke Masterclass voor ervaren leerkrachten die hun vak op de vrijeschool willen verdiepen en hun eigen ontwikkeling ter hand willen nemen!
De Masterclass wordt georganiseerd door HenS initiatieven en geleid door Marcel de Leuw en Edmond Schoorel.  

Om het optimale uit deze masterclass te halen zijn er een aantal voorwaarden gesteld om deel te kunnen nemen.
. De vraag die je mee wilt nemen wordt eerst voorgelegd aan Edmond of Marcel. Zij bekijken of de vraag passend is binnen deze masterclass.
Dit doe je door een mail te sturen naar info@hensinitiatieven.nl met daarin:
- Je werkvraag en motivatie 
- Je persoonlijke gegevens (naam, email, telefoonnummer, adres), de naam van de school waar je nu werkzaam bent, welke klas, welk vak, hoe lang je al werkzaam bent als leerkracht
De werkvraag wordt zorgvuldig gelezen, we nemen in september contact met je op voor een kort gesprek, je hoort dan ook of jouw werkvraag past binnen deze Masterclass.

. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen het onderwijs, als leerkracht.
. Je bent op de hoogte van de vrijeschool pedagogiek.
. Je bent bereid om bij alle acht bijeenkomsten (allen op zaterdag) aanwezig te zijn.
. Je bent bereid om naslagwerk te leveren en onderzoek te doen in de praktijk

De masterclass wordt gegeven op het Kindertherapeuticum te Zeist.
Alle zaterdagen zijn inclusief koffie, thee, sap, wat lekkers en een lunch.
Tijden:
09.30 uur Inloop met koffie en thee
10.00 uur start Masterclass
16.30 uur einde Masterclass
Data:
Zaterdag 12 oktober 2013 

Zaterdag 26 oktober 2013

Zaterdag 16 november 2013

Zaterdag 18 januari 2014

Zaterdag 1 maart 2014 (deze datum wordt vervangen voor 8 maart)

Zaterdag 5 april 2014

Zaterdag 17 mei 2014

Zaterdag 14 juni 2014
 

De kosten voor de totale Masterclass bedragen 750,- . Het totale bedrag dient voorafgaand van de Masterclass voldaan te worden binnen 14 dagen nadat de factuur verzonden is.
Direct aanmelden