Madeleine de Vletter-Wulff: Woede & Agressie (werkgroep)

  • Wat is woede?
  • Wanneer ontstaat agressie?
  • Wat doen die met mijzelf en met de ander? 
  • Hoe blijf ik in verbinding met het kind en met mijzelf? 

Deze vragen vormen het uitgangspunt voor de werkgroep over woede en agressie. Door het doen van verschillende spelvormen ervaar je wat woede werkelijk is. Je krijgt handvatten voor de praktijk van het dagelijks bestaan in het omgaan met de woedekracht. Zowel voor jezelf als voor de opvoeding van het kind. Je ervaart de kracht van de duidelijkheid in het aangeven van grenzen. En ook hoe daardoor een gezonde ruimte ontstaat voor de waardekant van de woedekracht.

Daarnaast doen we verschillende speloefeningen waardoor je de waarde ervaart van het maken van echt contact. En hoe je vanuit dit echte contact een verbinding met het kind creëert, die het mogelijk maakt om de woedekracht op constructieve wijze in te zetten in de opvoeding. Dat geeft veiligheid en geborgenheid, alsook enthousiasme en plezier.

De ervaringen die je tijdens het spel opdoet wissel je onderling uit en er worden vertaalslagen gemaakt naar de praktijk van alledag.

Madeleine de Vletter-Wulff is moeder van inmiddels volwassen kinderen, trainer, coach en podiumkunstenaar. Samen met haar man heeft zij een aanbod van cursussen (Speelwiejebent), trainingen (Inspelenopdezaak) en optredens (Interakties). Zie ook hun site: www.roelantenmadeleine.nl